آموزش میکروکنترلر PICآموزش هامیکروکنترلر ها

آموزش PIC – مقدمه

PIC Intruduction

آنچه در این مقاله خواهید خواند :

میکروپروسسور

میکروکامپیوتر

میکروکنترلر

 

میکروپروسسور:

ریزپردازنده یا میکروپروسسور که در واقع همان CPU می باشد که به آن واحد پردازشگر مرکزی نیز گفته می شود ، پردازشگر ها عملیات محاسبه ، منطق را انجام می دهند و حاوی رمز گشا ، کنترلر گذرگاه و … می باشند ، میکروپروسسور ها دارای حافظه داخلی RAM و ROM نمی باشند بلکه نیاز است در کنارشان این حافظه ها حضور داشته باشند ، اولین میکروپروسسور موسوم به 4004 را شرکت اینتل طراحی و به بازار ارائه نمود.

میکروکامپیوتر:

از ترکیب حافظه های جانبی و سایر اجزاء با میکروپروسسور ، میکروکامپیوتر ها به وجود می آیند.

 

میکروکنترلر:

بطور کلی می توان میکروکنترلر را بدین گونه شرح داد : قطعه ای الکترونیکی در یک مدار مجتمع که به آن تراشه یا IC نیز گفته می شود که برای برنامه ریزی و کنترل دستگاه های و قطعات الکترونیکی دیگر از آن می توان استفاده نمود. یک میکروکنترلر دارای حداقل اجزای زیر می باشد :

  • CPU
  • RAM
  • ROM
  • IO

اجزاء دیگر مانند واحد های تبدیل آنالوگ به دیجیتال ، دیجیتال به آنالوگ ، تایمر کانتر و …. درواقع می توان بطور مختصر میکروکنترلر را به این صورت بیان نمود ، همه اجزایی که یک میکرو کامپیوتر را تشکیل می دهند در درون یک قطعه IC قرار گرفته اند و تشکیل میکروکنترلر را داده اند.

اولین میکروکنترلر در سال با نام تجاری TMS 100 توسط دو مهندس به نام های مایکل کوکران و گری بون به جهان معرفی شدند. اموزه انواع بسیار زیادی از میکروکنترلر ها توسط شرکت های مختلف تولید و عرضه می شوند ، و در انواع 8 بیتی و 32 بیتی تولید و ارائه می شوند ، و هر کدام دارای خصوصیات و ویژگی های مخصوص به خود می باشند.

به عنوان نمونه می توان از شرکت اینتل نام برد که یکی از معروف ترین انواع میکروکنترلر را تولید نمود که از آن به نام 8051 و 8048 یاد می شود ، این نوع از میکروکنترلر ها اگر چه با بروز رسانی هایی نیز همراه بودند ، اما دیگر در ایران منسوخ شده و از آن ها در پروژه های جدید استفاده نمی شود و از نمونه های جدید تر شرکت های دیگر استفاده می گردد.

 

از میکروکنترلر های معروف بازار ایران می توان به AVR که ساخته شرکت Atmel می باشد اشاره نمود ( اخیرا شرکت Microchip طی فرآیندی شرکت Atmel را خریداری و بطور کلی انحصار تولید AVR را در اختیار گرفته است ) یکی از دلایل معروفیت این میکروکنترلر منابع آموزشی زیاد ، قدرت پردازش بالا و وفور انواع آن با قیمت مناسب در بازار ایران است ، سری جدید و پیشرفته این نوع از میکروکنترلر ATmega نام دارد ، یکی از مشکلات رایج AVR ها نویز پذیری نسبتا بالای آنها می باشد که می بایست طراح به جهت مهار آن تمهیدات لازم را اندیشیده باشد ، از همین روی در اکثر موارد مهندسین و طراحان ترجیح می دهند از میکروکنترلر هایی که نویزپذیری کمی دارند در طراحی های خود و خصوصا در صنعت استفاده نمایند.

 از انواع دیگر میکروکنترلر به میکروکنترلر های PIC بخوانید پیک که موضوع این نوشتار نیز می باشد می توان اشاره نمود ، این مکروکنترلر ساخته شرکت Microchip می باشد و بدلیل نویز پذیری بسیار کم در کاربردهای صنعتی بسیاری در سراسر جهان استفاده شده است ، آمار و ارقام تولید و فورش آن نشاندهنده صحت این ادعا می باشد ، لذا این میرکنترلر از محبوبیت ویژه ای در بین مهندسین الکترونیک و کامپیوتر برخوردار است ، سری پیشرفته این میکروکنترلر DSPIC نام دارد.

خانواده میکروکنترهای PIC دارای انواع بسیار گوناگونی می باشد ، هر یک از انواع آن برای کاربرد خاصی بهینه سازی شده است که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 11 =

دکمه بازگشت به بالا